dijous, 29 d’octubre del 2015

La jornada laboral dels nostres estudiants


Us heu parat mai a comptar totes les hores que fan els nostres estudiants?
Doncs aquest vídeo de menys de 4 minuts us hi pot ajudar.

Cliqueu aquí per veure el video


“Un adolescent que dorm 9 hores té el doble de capacitat per resoldre un problema matemàtic que un altre que en dorm 7”, apunta el neurofisiòleg Albares, cap d'investigació de la Clínica Estivill.

Cliqueu aquí per a la informació completa 

Un adolescent que ha estat a l'institut de les 8.00 a les 14.45 (quasi 7 hores), arriba a casa entre les 15.00 i les 15.15 si viu aprop. Dinar i descansar un mínim (sembla just després de la jornada de 7 hores de l'escola) ens porta fins a les 16.30 o 17.00. Tots estem d'acord que és important fer esport i una de les primeres recomanacions per a tenir bona salut. Doncs entre viatges, canviar-se de roba i la pràctica de l'esport, pot tornar a casa a les 19.00. 
En aquest moment, les famílies han de fer miracles si volen que els seus fills adolescents dormin un mínim de 8 hores (segons la National Sleep Foundation n'haurien de dormir entre 8 i 10).
En les 4 hores que van de les 19.00 a les 23.00 els adolescents han d'estudiar examens, fer treballs, fer deures, trobar estones de comunicació i diàleg amb la família i amb els amics, sopar i trobar temps per a les seves aficions i interessos.
Si parlem de dormir les 9 hores de les quals parla el neurofisiòleg Albares, ja només tenim 3 hores per a fer tot això.
I si ens n'anem a les 10, ja només en té 2.

Ens queda encara molt de camí per deixar de ser un país on dediquem moltes hores de feina a produir molt poc.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada